15
VILL NI GIFTA ER I NEW YORK?
Oavsett om ni vill ha ett bröllop i Svenska kyrkan eller gifta er borgerligt, så kräver även det lilla, enkla bröllopet planering. Och du vill troligen göra det minnesvärt och föreviga varje sekund av dagen.

Vad kan jag hjälpa till med?
Skräddarsydd koordinering för bröllop i NYC med guidning genom planeringsprocessen och under den stora dagen.

Att planera ett bröllop i NYC innebär en del fix och trix innan man åker. Och det rör sig om timmatal framför datorn. Min grundidé är att hjälpa till med rubbet egentligen (men visst i lite olika storlekar beroende på vad man är ute efter). Begreppet wedding planner blir vanligare och vanligare även i Sverige, och att fotografera hela sitt bröllop och inte bara ta porträtt i samband med vigseln är ju också ”så man gör idag”. Jag erbjuder både och. Men allt är tänkt att skräddarsys.

Jag har hjälpt många med tips – både restips och bröllopstips – sedan vi kom tillbaka från vårt bröllop och kort sagt, bestämde jag mig för att göra business av det. Jag har fotograferat flera event och bröllop, och min stil är främst journalistisk. Det innebär att jag inte försöker styra omgivningen. Jag jobbar för att fånga verkliga händelser när de sker. Och har också lärt mig att det är det som bidrar allra bäst till att bevara minnen. Att få känslan i magen, när man tittar på bilderna, få livet att slå några volter igen.

Hur, var när? 

Vad som ska planeras beror ju helt på vad man vill ha för typ av bröllop. Några saker är planera när, hur och var. Och med svaren på det ge sig in i djungeln av vigselförrättare och fotografer, för att inte tala om göra en budget. Steg två är att planera var man ska bo och hur länge man ska vara där. Man ska planera hur man vill ha sin ceremoni, sitt ceremonital. Roller i vigseln. Ska vänner följa med, ska föräldrar följa med? Man ska planera vigseldagen, boka hårfix, smink, kanske bilservice, lämpliga restauranger… kanske även en brunch dagen efter?

På plats ska allting fixas med dagarna före, själva dagen och dagarna efter. Hur funkar det med tillstånd och vigselbevis? Vad gäller i Sverige kontra NYC? Om det var något jag märkte när jag och min man gifte oss så var det att jag hade behövt någon som bara ”höll i saker”. Jag håller alltid i saker och arrangerar. Och det gjorde jag även denna dag. Jag önskar i efterhand att jag hade kunnat släppa lite mer (men det är tur jag trivs i rollen som projektledare). Och det är därför jag vill erbjuda även den hjälpen. Det är allting ifrån att fixa champagneglas, tårta, blommor, ballonger  – det man vill ha helt enkelt. Och slutligen någon som dokumenterar dagarna eller dagen.

Jag har möjlighet att erbjuda allt det där.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

RESFEBER.SE

Kika gärna också på mina gästblogginlägg om vårt bröllop i NYC på resfeber.se.

– Förberedelser bröllop i NYC

– Bröllop i NYC 

 

01 02 03 04 05 06 07 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 08